Blog > Komentarze do wpisu

Warzywa i sos fasenjoon

Proste danie dla zabieganych i spragnionych warzyw.

Smażone warzywa i sos z orzechów

strąk papryki

2 bakłażany

1 cukinia

2 czerwone cebule

kapary

oliwki

natka

pomidory z puszki

garść zblanszowanych migdałów

oliwa

balsamico

dzikie suszone oregano

sól, pieprz

Paprykę upiekłam i zdjęłam z niej skórę, pokroiłam w paski. Pokrojone bakłażany i cukinie przesmażyłam na oliwie, dodałam do nich pokrojone cebule, kapary, zielone oliwki, posiekaną natkę, na koniec pomidory. Doprawiłam solą, pieprzem, oregano, balsamico. Wrzuciłam migdały. Na talerzu polałam sosem kupionym od Persa - sos fesenjoon zrobiony jest z orzechów włoskich i soku granatu.

wtorek, 12 lutego 2013, krokodyll8

Polecane wpisy

Komentarze
2013/02/12 07:33:20
PYCHA:)
-
2013/03/31 07:59:41
Pięknie się prezentują
TĘCZA SMAKÓW 2 Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery przepisy kulinarne
© Wszystkie zamieszczone materiały na tej stronie są moją własnością. Kopiowanie, powielanie bez mojej zgody jest zabronione.