Blog > Komentarze do wpisu
Brownie kasztanowe
Brownie, które czasem piekę dla domowników. Dla domowników, bo urodę ma z gatunku ciast oklapniętych, natomiast jego smak jest bombowy. Uwielbiamy je smakować, gdy jest jeszcze ciepłe, z kleksem bitej ¶mietany na wierzchu.
![]() pół szklanki m±ki kasztanowej 3 łyżki kakao szczypta soli 2 jaja 1/2 kostki rozpuszczonego i przestudzonego masła 3/4 szklanki trzcinowego cukru ¶mietana kremówka Roztrzepuję jaja. Następnie dodaję cukier i mieszam. Dodaję kakao, mieszam. Wsypuję m±kę, sól, wlewam masło, szybko mieszam. Ciasto wylewam do 20 cm tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w 180 stopniach Celsjusza. Podaję z bit± ¶mietan±. poniedziałek, 12 lutego 2018, krokodyll8
|
![]() ![]() ![]() © Wszystkie zamieszczone materiały na tej stronie s± moj± własno¶ci±. Kopiowanie, powielanie bez mojej zgody jest zabronione. |