Blog > Komentarze do wpisu

Brownie kasztanowe

Brownie, które czasem piekę dla domowników. Dla domowników, bo urodę ma z gatunku ciast oklapniętych, natomiast jego smak jest bombowy. Uwielbiamy je smakować, gdy jest jeszcze ciepłe, z kleksem bitej ¶mietany na wierzchu. 



pół szklanki m±ki kasztanowej
3 łyżki kakao
szczypta soli
2 jaja
1/2 kostki rozpuszczonego i przestudzonego masła
3/4 szklanki trzcinowego cukru
¶mietana kremówka

Roztrzepuję jaja. Następnie dodaję cukier i mieszam. Dodaję kakao, mieszam. Wsypuję m±kę, sól, wlewam masło, szybko mieszam. Ciasto wylewam do 20 cm tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w 180 stopniach Celsjusza. Podaję z bit± ¶mietan±.
poniedziałek, 12 lutego 2018, krokodyll8

Polecane wpisy

Komentarze
2018/02/12 20:10:38
Kasztanowe mówisz...? Oj, będę musiała spróbować :)
-
Go¶ć: Krokodyl, 95.160.153.*
2018/02/12 21:11:15
Próbuj, próbuj. :-)))
TĘCZA SMAKÓW 2 Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery przepisy kulinarne
© Wszystkie zamieszczone materiały na tej stronie s± moj± własno¶ci±. Kopiowanie, powielanie bez mojej zgody jest zabronione.