Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z kapusty i sera kefalograviera

Ta prosta surówka smakuje bosko. Uwielbiamy. 




1/4 główki posiekanej kapusty czerwonej
1/4 posiekanej główki zielonej kapusty
poszatkowana duża czerwona cebula
sporo świeżych ziół
150 g sera kefalograviera
dressing: 60 ml octu balsamicznego, 2 łyżki miodu, 1 łyżka musztardy Dijon, 185 ml oliwy, sól, pieprz

Mieszam ze sobą kapusty z cebulą i świeżymi ziołami, polewam dressingiem. Wierzch surówki posypuję startym serem kefalograviera.

Bardzo proste danie, ale bombowe w smaku. 

Podobno gości na stałe w menu restauracji Jimmy Grants.

*źródło - "Kuchnia grecka" George Calombaris
wtorek, 29 stycznia 2019, krokodyll8

Polecane wpisy

TĘCZA SMAKÓW 2 Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery przepisy kulinarne
© Wszystkie zamieszczone materiały na tej stronie są moją własnością. Kopiowanie, powielanie bez mojej zgody jest zabronione.