sobota, 02 lutego 2019
Jestem miłośniczką domowych powolnych śniadań. Swojej pasji mogę się oddawać w weekendy. :-) Inne poranki są poRANNE. :-) 
Najbardziej lubię wszystko to, w czym są jajka - omlety, tortille, frittaty i ha ha jajecznice.



Jajka i pomidory

ok. 700 g pomidorów, u mnie eko pomidory mini marzano, choć lepsze by były pomidory którejś z większych odmian, mięsiste
6 jaj
pęczek świeżej kolendry
masło
125 g mozzarelli
sól, pieprz
ząbek czosnku
papryczka chilli

Papryczkę i ząbek czosnku siekam i wrzucam na rozgrzane masło, minutę smażę i dodaję pokrojone pomidory, za chwilę wrzucam kawałki mozzarelli. Po kilku minutach robię w masie dołki do których wbijam jajka. Całość posypuję solą i pieprzem i przykrywam. Pod przykryciem duszę dotąd, aż jajka osiągną taką konsystencję jaką lubię (która wygrała w danym tygodniu;-)). Na talerzach posypuję listkami świeżej kolendry. 


| < Luty 2019 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      
Tagi
TĘCZA SMAKÓW 2 Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery przepisy kulinarne
© Wszystkie zamieszczone materiały na tej stronie są moją własnością. Kopiowanie, powielanie bez mojej zgody jest zabronione.