niedziela, 07 stycznia 2018
Smaczny deser, dzięki któremu można przemycić kaszę jaglaną. 




Budyń / 2 małe porcje

8 łyżek *ugotowanej kaszy jaglanej
sok z 1 cytryny
4 łyżki mleka roślinnego np. migdałowego
1 dojrzały banan
ew. 1 łyżka syropu klonowego

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. 

Gotowanie kaszy jaglanej - kaszę przelać obficie gorąca wodą z kranu. Dwa razy więcej wody, niż kaszy zagotować, wsypać do niej przepłukaną kaszę, dodać ociupinę oliwy lub masła. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 15 minut. Nie mieszać. Niech kasza wchłonie cały płyn. Zostawić do ostudzenia pod przykryciem. 

| < Styczeń 2018 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tagi
TĘCZA SMAKÓW 2 Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery przepisy kulinarne
© Wszystkie zamieszczone materiały na tej stronie są moją własnością. Kopiowanie, powielanie bez mojej zgody jest zabronione.