środa, 08 listopada 2017
Są dni gdy nie mam ochoty spędzać czasu w kuchni, a jednocześnie marzę o domowym, ciepłym posiłku. Ten przepis na dynię zaspokaja jednocześnie obie te moje potrzeby. :-) 



1,5 kg dyni hokkaido
120 g gorgonzoli
dwie duże garście orzechów włoskich
oliwa
suszone zioła
świeże zioła
sól, pieprz

Dyni nie obieram, kroję ją w kostkę, układam w naczyniu żaroodpornym, polewam oliwą, posypuję solą, pieprzem, suszonymi ziołami i piekę dotąd aż stanie się miękka, ale też z tą miękkością nie lubię przesadzać. :-) Układam ją na talerzach, posypuję kawałkami gorgonzoli i orzechami uprażonymi na suchej patelni oraz świeżymi ziołami, które akurat mam w domu. 
| < Listopad 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Tagi
TĘCZA SMAKÓW 2 Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery przepisy kulinarne
© Wszystkie zamieszczone materiały na tej stronie są moją własnością. Kopiowanie, powielanie bez mojej zgody jest zabronione.